Hoger scoren in Google met afbeeldingen

Hoge rad van fortuin

Scoren in Google waar anderen het vergeten. Het is een truc uit de oude doos maar wel één die nog steeds werkt anno 2015. Afbeelding optimalisatie.

Scoren door afbeeldingen te optimaliseren

Zorg dat de alt en titel tag van de afbeeldingen relevant zijn aan de afbeelding. Dit geld ook voor de naam van het bestand. Een afbeelding wat als img_66.jpg wordt gelabeld is onduidelijk. Maar een afbeelding genaamd media-design-portfolio.jpg zegt al veel meer. Gebruik geen hoofdletters spaties of rare tekens in de bestandsnaam maar hooguit het – teken. Ga verder na of de afbeelding niet onnodig groot is. Een afbeelding wat in een pagina is verwekt hoeft zelden groter te zijn dan 900px breed. Kijk ook bij opslaan van de afbeelding naar verschil in bestandsgrote tussen een jpg en png bestandtype. Is de foto meer dan 1 MB overweeg dan om het te comprimeren met software zoals Adobe Photoshop.

Tips van Google voor een juiste bestandsindeling.

  • PNG-bestanden zijn bijna altijd beter dan GIF-bestanden, hoewel bepaalde oudere versies van browsers slechts gedeeltelijke ondersteuning voor PNG bieden.
  • Gebruik de GIF-indeling voor zeer kleine of eenvoudige afbeeldingen (bijvoorbeeld kleiner dan 10 x 10 pixels of met een kleurpalet van minder dan drie kleuren) en voor afbeeldingen met animatie.
  • Gebruik de JPG-indeling voor alle fotografische afbeeldingen.
  • Gebruik geen BMP- of TIFF-bestanden.

Trackback van jouw site.

Femi

Als afgestudeerde mediatechnoloog en bijna afgestudeerde interaction designer ben ik gestart met Famous Designs en vervolgens Feem Works. Ondanks ruim 5 jaar ervaring ben ik nog steeds op zoek naar meer kennis.

Kom in contact

Contact Info

info@feem-works.nl
06 3401 1085

Bezoekadres

Kronestein 5
2191 XG De Zilk (Zuid-Holland)

Bedrijfsgegevens

Feem-Works KVK: 52982424
BTW: 128886006B01
IBAN: NL76 INGB 0006058727

Bel Mij Terug