Wat is SEO?

Wanneer je je verdiept in online marketing om wat voor reden dan ook, dan zul je de term SEO tegenkomen. SEO is kort voor Search Engine Optimization. Hiermee worden de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines) bedoelt. Organisch betekend dat er geen advertentiebudget aan te pas komt. Meer weten over SEO? Lees dan verder!

Hoe werkt SEO?

De organische zoekresultaten worden gerangschikt op basis van drie criteria: content, linkbuilding en techniek. Met content wordt alle inhoud van je website bedoelt, voornamelijk je teksten en afbeeldingen. Wanneer je content van hoge kwaliteit is en geoptimaliseerd voor zoekmachines, draagt dit bij aan de vindbaarheid.

Linkbuilding is het vergaren van links op andere websites, die naar jouw website doorverwijzen. Wanneer je een link van een kwalitatieve website ontvangt ziet de zoekmachine dit als een soort stem. Hoe meer goede stemmen je website heeft, hoe groter de kans dat je een autoriteit bent. Dit is tevens één van de criteria die zoekmachines gebruiken om de organische resultaten te rangschikken.

Het derde criteria is (website)techniek. Hierbij wordt gekeken naar bijvoorbeeld de navigatie van je website, de laadtijd, gebroken links en andere zaken die een crawler (de techniek waarmee Google websites indexeert) de website makkelijker (of juist lastiger) laat indexeren. 

Wat kun je met SEO?

Wanneer je een zoekopdracht uitvoert in Google zijn de bovenste en onderste 2 á 3 zoekresultaten vaak advertenties. De overige resultaten komen voort uit de organische rangschikking. Om hier een goede positie in te bemachtigen moet de SEO van je website op orde zijn. Dit betekent dat je een goed geoptimaliseerde website moet hebben. Vaak begint dit al bij de juiste opbouw van de website. Dit wil zeggen dat een professioneel gebouwde website vaak beter scoort in de zoekmachines dan een website gemaakt in een gratis websitebouwer. Wil jij een website laten maken? Zorg dan dat je dit door een partij laat doen met goede websitebouwers in dienst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *