Wat zijn altcoins?

Je hoort vaak mensen spreken over altcoins, maar wat zijn dit eigenlijk? Altcoins is een verzamelnaam voor digitale munten buiten de Bitcoin. Altcoin is een samenvoeging van het Engelse “alternative (bit)coin”. En alternatieven voor de Bitcoin, die zijn er genoeg. Want hoewel Bitcoin de bekendste cryptocurrency is, is het zeker niet de enige. Meer weten over altcoins? Lees dan verder!

Bekende altcoins?

Op Bitcoin na is Ethereum verreweg de bekendste en grootste cryptocurrency, dit kun je ook opmerken aan de Ethereum koers. Verder zijn er nog een aantal bekende altcoins als Litecoin, Cordano, Ripple, Chilliz en meer. Verdiep je altijd goed in de altcoin voordat je hierin gaat investeren. Het is belangrijk om te weten wat er achter de coin schuilgaat om te bepalen wat voor potentiele een bepaalde altcoin heeft. Je kunt online veel informatie vinden over verschillende altcoins evenals het team wat erachter zit. Wanneer je hier iets meer onderzoek naar doet kun je een eigen oordeel vellen over de coin in kwestie.

Bitcoin of altcoins?

De Bitcoin koers is één van de belangrijkste factoren voor de koers van de altcoins. Wanneer de Bitcoin koers daalt, is het aannemelijk dat de koers van veel altcoins ook daalt. Dit komt omdat Bitcoin de autoriteit is in de markt. Wanneer het goed gaat met Bitcoin, is dit een goed teken voor de hele cryptomarkt. Dit maakt dat de altcoins vaak meestijgen. 

Grote koersschommelingen van altcoins

Altcoins zijn wel een zeer interessant beleggingsobject om te daytraden. Hierbij koop en verkoop je op basis van koersschommelingen. De Bitcoin is een relatief stabiele coin qua koers. Altcoins kennen over het algemeen grotere stijgingen, maar ook grotere dalingen. Hierdoor kan er met altcoins meer winst worden gemaakt met het kopen en verkopen, maar ook meer verlies. Het blijft dus belangrijk om altijd wel bewust bezig te zijn met wat je doet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *