Wat is het verschil tussen een promotiefilm en een bedrijfsfilm?

Wil jij jouw klanten een unieke kijk geven in jouw bedrijf? Hoe gaat het te werk in de organisatie? Wie zit er achter de telefoon en wie verkoopt de producten? Laat een bedrijfsfilm maken! In deze blog wordt er meer verteld over een promotiefilm laten maken en een bedrijfsfilm laten maken. 

Wat wil je overbrengen op de klant? 

Als eerste is het belangrijk om te bepalen wat je wil overbrengen op de klant. Wie is je doelgroep? Wat wil je bereiken? Hoe zie je het voor je? Als je dit eenmaal hebt bedacht, kun je verder gaan of je een promotiefilm wil laten maken of een bedrijfsfilm wil laten maken 

Promotiefilm laten maken 

Met een promotiefilm kun je op een korte en bondige manier je boodschap overbrengen. Je kunt bijvoorbeeld een product uitlichten met een leuk filmpje en animaties erbij. Of je kunt je medewerkers voorstellen aan de hand van een korte film. De reden om een promotiefilm te laten maken is als je op een snelle manier iets wil overbrengen op de klant.  

Bedrijfsfilm laten maken 

Er zijn veel verschillende elementen die je voorbij kunt laten gaan in je bedrijfsfilm. Denk hierbij aan de missie en visie die je wil overbrengen, het ontstaan van je bedrijf, een verhaal wat je over wil brengen op de klanten of om medewerkers te werven. Er zijn genoeg elementen die je in je bedrijfsfilm kunt toepassen om een goed beeld te schetsen van jouw bedrijf. 

Verschil tussen promotiefilm en bedrijfsfilm 

Als je een promotiefilm laat maken, zet je een bepaald product of dienst in de spotlights. Dit kun je ook handig gebruiken voor commercials. Een promotiefilm is een kort en bondige film. 

De naam bedrijfsfilm zegt het al, een filmpje over het bedrijf. Je kan bijvoorbeeld een verhaal vertellen over het bedrijf of de dienstverlening vertellen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *